Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση – Σταμάτης Γαλάνης

 

Ο Σταμάτης Γαλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Έχει σπουδάσει και εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία αντίστοιχα. Από το 2011 ζει, εργάζεται και ονειρεύεται στην Ελλάδα. Από παιδική ηλικία γράφει στίχους, κείμενα, πεζά και ποιήματα και παράλληλα συνθέτει μουσική. Το 2015 ολοκλήρωσε κύκλο μαθημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την Δημιουργική Γραφή, από το οποίο και επιτυχώς αποκόμισε πιστοποιητικό επιμόρφωσης με άριστη επίδοση. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2012, με την έκδοση της πρώτης ποιητικής συλλογής του, με τίτλο “Ατλαντίδα”.
Το 2016, ακολούθησε η έκδοση της δεύτερης ποιητικής συλλογής του, με τίτλο “Το αύριο θα είναι αργά”. Παράλληλα, από το 2016 διατηρεί μηνιαία στήλη αφιερωμάτων μουσικού περιεχομένου στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Αφιερώματα” και ενίοτε δημοσιεύει ποιήματά του σε αντίστοιχα ηλεκτρονικά περιοδικά.
Τον Μάρτιο του 2019, έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Η “Ατέρμονη σχάση” αποτέλεσε την τρίτη του ποιητική συλλογή, στην οποία συνεχίζει τη συνεργασία, με τον ζωγράφο και φίλο του, Οδυσσέα Άννινο.
Τώρα απο τις εκδόσεις “ΟΣΤΡΙΑ” έρχεται με την ποιητική συλλογή του “Ατέρμονη Σχάση”

 

 

Γαλάνης

Οι Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής με τίτλο “Ατέρμονη Σχάση”. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι λογοτέχνες – συγγραφείς Πλούταρχος Πάστρας, Κωνσταντίνος Μούσσας, Δημήτρης Ζάχος. Ο ζωγράφος Οδυσσέας Άννινος θα απευθύνει χαιρετισμό καθώς και έργα του θα εκτεθούν στον πολυχώρο. Η συγκέντρωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τους Κωνσταντίνο Ξαγοράρη (Πιάνο – φωνή) Ηρακλή Βλάχο (Κιθάρα – φωνή) και Αλίκη Γούτου (Απαγγελία – φωνή) Θα σας περιμένουμε με χαρά κοντά μας!

Σταμάτης

 

Οι σκιές


Έλα να με βρεις στα τραγούδια της Γης
Έλα να με βρεις πριν μας βρουν καταγής
Είμαι ο δικός σου Rock n Roll ποιητής
Και μέσα στην ευχή μου, σε έχω αφήσει να ζεις

Κράτα με, φίλα με, αγάπα με, νιώσε με

Έλα να πονέσουμε μαζί αν πονάς
Έλα να χορέψουμε ρυθμούς της φωτιάς
Είμαι ακριβώς η χαρά που ζητάς
Το αλάτι αυτής της Γης και ό,τι αναζητάς

Κράτα με, φίλα με, αγάπα με, νιώσε με

Έλα να γεμίσουμε από χιλιάδες στιγμές
Έλα να γεννήσουμε ιδέες σοφές
Είμαστε το φως που φοβούνται οι σκιές
Και το καρδιοχτύπι που ποθούν οι καρδιές

Στον Τάσο Λειβαδίτη

 

Σταμάτης Γαλάνης

 

 

 

 

Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής