Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

Γράφει για το νέο βιβλίο της Παναγιώτας Μπλέτα ο συγγραφέας Αντώνης Δεσύλλας


Το νέο βιβλίο της συγγραφέα-διανοήτριας

   Παναγιώτας  Μπλέτα

 Είναι μία ακόμη «λογοτεχνική διείσδυση» στην καθημερινότητά μας! Στην καταπίεση και τους προβληματισμούς που όλοι διακατεχόμαστε μετά την εμφάνιση της «πανδημίας», στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών με την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων και δυνάμεων που κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του.

  Μετά τις εξαιρετικές της διανοητικές αποτυπώσεις στα βιβλία της: «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ», «Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩ-ΤΩΝ», «UNFUCK GREECE –ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» κ.α., που η Παναγιώτα Μπλέτα  έγραψε με αφορμή την εμφάνιση της Οικονομικής Κρίσης που μαστίζει την Ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τη χώρα μας, στην οποία επιβλήθηκαν μέτρα του ΔΝΤ, κάνοντας λεπτομερείς αναλύσεις, αλλά ταυτόχρονα προτείνοντας λύσεις διεξόδου από την κρίση, η Παναγιώτα Μπλέτα ασχολείται και με άλλες κρίσεις που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Με τα βιβλία της με αναφορές στην καταπίεση από την κάθε μορφή εξουσίας, τους πολέμους, το προσφυγικό πρόβλημα, βιβλία που εκδόθηκαν ως δοκίμια, ποίηση, ακόμη και θεατρικά, που σε κάθε περίπτωση διατηρούν αναλλοίωτη τη λογοτεχνική τους χροιά, κάτι που τα κάνει πιο εύληπτα και κατανοητά από τον αναγνώστη, συμπληρώνει το παζλ του λογοτεχνικού και διανοητικού καμβά της.

  Tο θεατρικό βιβλίο «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ», καθώς και τα πολιτικά, αντιπολεμικά, αντιρατσιστικά βιβλία της:  «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ-GROUND ZERO», «ΔΡΑΚΟΙ & ΧΡΕΗ-DRAGONS & DEBTS», «ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ-FAIR TWISTS», «ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΗΓΕΤΕΣ-POWERFUL TRUTHS, UNPOWERFUL LEADERS», «ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-THE FIFTY SHADES OF WAR», είτε ως δοκιμιακά-λογοτεχνικά, είτε ως ποιητικές συλλογές όπως το «ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ», «ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», «FUCK YOU-ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», «UNFUCK GREECE-ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», «UNFUCK THE WORLD-ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» (έχει εκδοθεί και στα αγγλικά) και«ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» και το τελευταίο της βιβλίο «Αυτογνωσίας» κατατάσσουν την Γιώτα ως μία σύγχρονη διανοήτρια που επιχειρεί προς κάθε κατεύθυνση για την μη υποταγή του αναγνωστικού κοινού, την ενημέρωσή του με σωστά στοιχεία που πολλές φορές το κατεστημένο αποκρύπτει ή διαφοροποιεί και  τέλος την αφύπνιση και αντίδρασή μας. 

 Η Παναγιώτα Μπλέτα, (ΠΑΡ)α κ ο λ ο υ θ ε ί τις σημαντικές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές εξελίξεις του τόπου και τοποθετείται, επίκαιρα,  εκφράζοντας θέσεις-απόψεις, προτάσεις και λύσεις για τα σύγχρονα προβλήματα της ανθρωπότητας, όπως αυτά αγγίζουν και επηρεάζουν την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία.  

  Με το νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑλΔε από Μάρτιο 2021 η Παναγιώτα επιχειρεί σε έναν χώρο που λίγοι έχουν με επιτυχία υπεισέλθει, στο χώρο της Αυτογνωσίας, που σήμερα τόσο έχουμε την ανάγκη να τον γνωρίσουμε, για να ξεπεράσουμε τους φραγμούς που έχουν ορθωθεί εμπρός μας.

  Το βιβλίο  μεταφράστηκε και στα Αγγλικά –δεν είναι το μόνο. Για το βιβλίο αυτό ο καθένας από μας μπορεί να συζητήσει με τη συγγραφέα διανοήτρια και ένα ΕΚΛΕΚΤΟ ΠΑΝΕΛ ομιλητών τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του Αθηναίων Πολιτεία, ώρα 20.00 σε μία εξαιρετική λογοτεχνική βραδιά.  

 

Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής