Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

Ερωτευμένοι σχιζοφρενείς – Σταμάτη Γαλάνη

 

“Ήταν υπέροχος ο κόσμος, περιστέρι μου”
 
Με ηλιόφωτη χαρά και ανακούφιση ανακοινώνω ότι το νέο μου βιβλίο με τίτλο “ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ – Μια ρητορική συνείδησης, αγάπης και εσώτερης ανάφλεξης” θα βρίσκεται ανάμεσα στους δρόμους και τους ανθρώπους. Σε όσα φυσικά ή ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία το αναζητήσετε. Παρουσίαση του στο κοινό θα γίνει μόνο όταν πάψουν περιορισμοί και διαχωρισμοί. Μέχρι τότε θα το μοιραζόμαστε αγκαλιά, ο ένας με τον άλλο, δίπλα στον άλλο, σε παγκάκια, σπίτια ή πλατείες. Εκεί, που περισσεύει η αγάπη και η αλληλεγγύη.
Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφέρω όλους όσους έβαλαν το χέρι τους στα κουπιά της βάρκας που οδηγούσε στην άλλη πλευρά, στο όνειρο μου για το επίκεντρο και τις ιδέες αυτού του βιβλίου. Τους πρώτους Σχιζοφρενείς:
Τον Argyrhs Bothos linktr.ee/Boareye για την αδήριτη φωτογραφία που μου χάρισε ανιδιοτελώς για εξώφυλλο. Για την επιμέλεια του, επίσης. Για την πολυετή φιλία μας, τα λόγια και την στήριξη. Την επιμονή του για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Και που φυσικά με ανέχεται (ξέρει αυτός!)
Τον Giorgos Papadakis για τα απερίγραπτα σκίτσα που βρίσκονται πλέον μέσα στα σπλάχνα του βιβλίου. Για το όραμα που έγινε “κοινό τόπος”. Για μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη χώρα. Μια ακόμα πινελιά. Για την αγάπη και την ευκαιρία για κάτι ξεχωριστό.
Την Μαριαλένα Δισακιά – την μελίρρυτη ποιήτρια και φίλη μου, όχι μόνο για τα εισαγωγικά της λόγια, αλλά και για το ποίημα “ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΙ” που βρίσκεται επίσης στα σπλάχνα των Σχιζοφρενών. Την ευχαριστώ που είναι πάντα “ένα τηλέφωνο μακριά”.
Τους αγαπημένους μου φίλους, καλλιτέχνες, ομότεχους Panagiota Bleta ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ George Komninakis Xrisa Nikolaki Terry Hatziieremias για τις όμορφες ευχές και εγκάρδιες κριτικές τους, οι οποίες συντροφεύουν το βιβλίο μου. Η φιλία τους μου είναι πολύτιμη και ιδιαίτερα ωφέλιμη.
Τον αγαπημένο μας Κώστας Καρούσος, τον πρόεδρο της ΕΕΛ για τα λόγια, την καλοσυνάτη στήριξη ευρύτερα σε αυτό το έργο.
Φυσικά, όλο το Team του ΚΑΚΤΟΥ Κάκτος Εκδόσεις – το νέο μου λογοτεχνικό σπίτι που μου έδωσε βήμα και αρωγή για να εκφράσω αποτελεσματικά τα εσώτερα συναισθήματα μου. Τον Γιώργο Προεστό για το υπέροχο αποτέλεσμα, και την υπομονή του! Τον Ilias Abatzidis για την φιλία και την δέσμευση του για ένα μοναδικό εκδοτικό ταξίδι. Την Natalia Vougiouka για την γραφιστική αισθητική του βιβλίου. Πάνω από όλους ωστόσο, μια αγκαλιά στην νέα μου φίλη, μοναδική συγγραφέα ΜΑΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ για την αγάπη που ένιωσα, και φυσικά, για την ενδελεχή λογοτεχνική επιμέλεια.
Τον αγαπημένο μας Giannis Zouganelis για ό,τι έκανε από την καρδιά του για εμένα, και πρόκειται να απολαύσουμε σε λίγο καιρό.
Ελάτε να αλλάξουμε λίγο, μαζί, χέρι – χέρι τον κόσμο μας. Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία. Τώρα όπου το σκοτάδι έχει απλωθεί γύρω και πάνω μας. Τώρα είναι η ώρα των φτωχών, των απελπισμένων, των κατατρεγμένων, των διακριθέντων, των Σχιζοφρενών. Των απολύτως φυσιολογικών.
Ας ξεκινήσουμε με ένα ξεχωριστό μήνυμα που δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω τον επόμενο καιρό: Κομμάτι των εσόδων του βιβλίου θα κατατεθεί στον φιλανθρωπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Δεν είναι αργά για να γυρίσουμε πίσω στον άνθρωπο. Δεν είναι αργά για να ψάξουμε τον Θεό σε κάθε καλή πράξη.


Κάνε άφοβα κλίκ στην φωτογραφία όπου Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ απαγγέλει αποσπάσματα από τα βραβευμένα ποιήματα “Σε περιμένω ακόμα στο Φεγγάρι” και “Σε περιμένω ακόμα ανάμεσα στους δρόμους” τα οποία και βρίσκονται στο νέο βιβλίο του συγγραφέα ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΑΛΑΝΗ με τίτλο “Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς – Μια ρητορική συνείδησης, αγάπης και εσώτερης ανάφλεξης”.





 
 
 
 


Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής