Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΓΑΠΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ! Σταμάτη Γαλάνη

 

ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΓΑΠΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

 

Ένα εμβόλιο αλήθειας, παρακαλώ. Ένα εμβόλιο ενδιαφέροντος. Ένα εμβόλιο αλτρουισμού και φιλανθρωπίας. Ένα εμβόλιο αγκαλιάς και αυτοθυσίας. Ένα εμβόλιο ανθρωπιάς και αθανασίας. Ένα εμβόλιο πνευματικής ανάτασης και ψυχικής ευεργεσίας. Ένα εμβόλιο ποίησης και ελκυστικής πεζογραφίας. Ένα εμβόλιο ανάφλεξης και συνταγματικής ελευθερίας.

Ένα εμβόλιο κατά της πείνας. Ένα εμβόλιο κατά της δίψας. Ένα εμβόλιο κατά της εξαθλίωσης. Ένα εμβόλιο κατά της υποκρισίας, του ψεύδους και της δυστυχίας. Ένα εμβόλιο κατά της αθείας, της μελανχολίας και κατά της λαγνείας. Της καθημερινής ενημερωτικής γαστριμαργίας. Ένα εμβόλιο κατά της ματαιοδοξίας! Ένα εμβόλιο κατά της μαστροπείας και της παιδεραστίας. Ένα εμβόλιο κατά της νοθείας. Ένα εμβόλιο κατά της κυβερνήσεως των Αρίστων, κατά της μόνιμης αυτών παλινωδίας. Ένα εμβόλιο κατά των ατήρητων υποσχέσεων και της φιλαργυρίας. Ένα εμβόλιο κάτα των μνημονιακών συμβάσεων και της εξαθλίωσης της κοινωνίας. Ένα εμβόλιο κατά της ακηδίας, της περηφάνιας και της μόνιμης αερολογίας. Ένα εμβόλιο κατά της ημιμάθειας και της διαρκούς αμπελοφιλοσοφίας. Ένα εμβόλιο κατά της βίας. Και ένα ακόμα, κατά της φλυαρίας.

Ένα εμβόλιο που να σώζει τα παιδιά από την εκμετάλλευση. Ένα εμβόλιο που να σώζει τα δάση και τα οικοσυστήματα από την μόνιμη κατάρρευση. Εν κατακλείδι, ένα εμβόλιο αγάπης, παρακαλώ. Υπάρχει; Θα το κάνω δίχως δεύτερες σκέψεις. Το υπόσχομαι. Θα το πληρώσω «τόσο-όσο», το υπόσχομαι.

Σταμάτης Γαλάνης

 

 

Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής