Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

Παρουσίαση του περιοδικού «Kύμα»

 

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Παρουσίαση του τρίτου τεύχους του περιοδικού «Kύμα» Σάββατο 21 Απριλίου ώρα 19.30 στο Polis art cafe, Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
Το τρίτο τεύχος του περιοδικού κύμα κυκλοφορεί με πλούσια ύλη.
Ο ηθοποιός Άρης Ρέτσος σε μια συνέντευξη με τον Γιώργο Δάγλα μιλάει για την Αρχαία Τραγωδία και την τέχνη.

Ο Άρης Ρέτσος:
“….Να μάθουμε πως παίζονταν η αρχαία τραγωδία, σαν στοιχείο του πολιτισμού και της ταυτότητας μας. Αλλιώς με τον τρόπο που παίζεται σήμερα θα χαθεί, δεν θα χρειάζεται να παίζουν στην Επίδαυρο, θα μπορούν να παίζουν και στο πάρκο απέναντι. Οι σημερινές παραστάσεις τραγωδίας δεν έχουν καμία σχέση, καλύτερα να τις διαβάσεις. Πρόκειται για κακέκτυπα. Η κωμωδία παράδειγμα πρέπει ναχει την ένταση αληθινής διαδήλωσης. Εσύ ένα ποίημα σου δεν θα προτιμούσες να είναι σε μια βιβλιοθήκη από το να το κάνουν ρεγκε? Και το άλλο αν αλλάξεις δυο στίχους του Τσιτσάνη, δυο ρυθμούς, η άλλους δυο ρυθμούς του Βαμβακάρη, θα σε σφάξουν. κι εδώ από τον Σοφοκλή δεν κρατάνε τίποτα……”
Η Ζωγράφος Εύα Μπέη σύντροφος του Νίκου Καρούζου κουβεντιάζει με την Λουκία Πλυτά, για τη ζωή, το έργο της και τη σχέση της με τον ποιητή !
“..Ο Αθανασούλης, γλυκός άνθρωπος, με κέρασε καφέ. Τότε έγραφα ένα ημερολόγιο και με ρωτούσε σχετικά. Κάποια στιγμή μου είπε γύρνα να δεις δύο ποιητές που θα γίνουν από τους καλύτερους μια μέρα. Ήταν ο Σαχτούρης και ο Καρούζος. Μετά από χρόνια τον ξαναείδα…”
Περισσότεροι από 15 σύγχρονοι ποιητές παρουσιάζουν αδημοσίευτα έργα τους σε ένα contemporary γραφιστικό περιβάλλον σχεδιασμένο από τον Άκανθο.
Aφιέρωμα στον Αργείο ποιητή και εκδότη Γιάννη Ρηγόπουλο.

Παρουσιάζουν:

Μάνια Μεζίτη
Ηλίας Μέλιος

Διαβάζουν οι ηθοποιοί:

Δώρα Χρυσικού
Θοδωρής Τσουανάτος
και οι μετέχοντες συγγραφείς.

 

Δείτε την εκδήλωση εδώ

 

 

Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής