Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση- Μαρία Σκούλου

Μαρία ΣκούλουΣύντομο βιογραφικό  

Η Μαρία Σκούλου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Είναι κοινωνική λειτουργός και εργάζεται στην ειδική αγωγή. Τα μεταπτυχιακά της είναι στα Ανθρώπινα  Δικαιώματα και στην Ειδική Αγωγή στα πανεπιστήμια Institute of Education London University και Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην προσχολική ηλικία ΕΚΠΑ.  Ποιήματα της  έχουν βραβευθεί από την (UNESKO 2016  Β΄ βραβείο), την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Τίτλος “Φωτοσκιάσεις”

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου η ποιήτρια μας λέει:

“Ναι κύριοι θα το παραδεχτώ, η ποίηση μου έχει κατακριθεί. Η κατηγορία ήταν ότι δεν έχει πρόσωπα stop. Θα συμφωνήσω μαζί σας stop.Hποίηση μου έχει την τάση να περιγράφει τις γυμνές μέρες, τις σκοτεινές σπηλιές, τ’ άνυδρα τοπία, αδιέξοδα μονοπάτια και τις σταλαγματιές του χρόνου.

Πρόκειται για μια ποίηση απρόσωπη, άχρονη, άοσμη  ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού, τα υλικά της είναι ο θάνατος και η ζωή. Δεν θυμάμαι τι μέρα ήταν και τι ώρα, ίσως ήταν πρωί, ίσως ήταν απόγευμα, ήταν όμως μια μουντή μέρα που μάζευα κοχύλια και μικρές πολύχρωμες πέτρες όταν  μπροστά μου έπεσε ένα πληγωμένο γλαροπούλι. Και σας ρωτώ κύριοι ένορκοι, τι να το έκανα; Να το άφηνα να πεθάνει;”

Είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή και εκδόθηκε από τις εκδόσεις “ΚΥΜΑ”
Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο “Άκανθος”
Φιλολογική και λογοτεχνική επιμέλεια : Δισακιά Μαριαλένα


Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 21 Ιουνίου Στις 7,30
στο Αθηναίων Πολιτεία (Ακάμαντος 1 και Αποστόλου Παύλου 33) κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσει : Ο Δρ. Δημήτρης Μπογιατζής, ιδρυτής της Σχολής Δημιουργικής Γραφής Harmony & Creativity
Συντονισμός : Δισακιά Μαριαλένα
Ποιήματα θα διαβάσουν φίλοι, συγγραφείς της ποιήτριας:
Μέμη Καρυώτου, Νίκη Κορέλη, Kέλλυ Νικολαίδου.
Στο πιάνο θα μας συντροφεύσει ο : Κωνσταντίνος Ξαγοράρης



Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής