Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

Οι ρίζες δίνουν δύναμη και θρέψη – Μαριαλένα Δισακιά

 

                                                           






 

Οι ρίζες δίνουν δύναμη και θρέψη

 

Έλεγα να ξεκινήσω τις αναρτήσεις του 2024 ευχάριστα, αισιόδοξα και χαρούμενα, ναι καλά… όχι δεν είναι πεσιμισμός, sorry άνθρωπε είναι αλήθεια.  Ίσως η δική μου ίσως και η δική σου.

Έχω απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα από κάθε κοινωνικό δίκτυο αλλά και από φίλους, γνωστούς ακόμα και οικογένεια.

Σκέψεις όνειρα και διαπραγμάτευση με εμένα.

«Ο άνθρωπος εξελίξει ότι έχει μέσα του.»  Μάλιστα….πόση σκατίλα λοιπόν μπορεί να υπάρχει;

Ακούω για νέους νόμους,  νέες λειτουργίες σωμάτων ασφαλείας,  νέα μέτρα.  Ρε το θέμα δεν είναι αυτό αλλά η ατιμωρησία και η έλλειψη αγάπης. Το θέμα δεν είναι το πολύχρωμο χαλί, αλλά αυτά που κρύβεις από κάτω. 

Θέματα εδώ και καιρό είναι η αύξηση των τιμών, ο γάμος  με την τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων, οι δολοφονίες κ.λ.π Οκκκκ τα λύνουμε ε;

Πάμε να δούμε. Ο πατέρας μου τους έλεγε μαυραγορίτες αυτούς που πάταγαν στην κατοχή τους συνανθρώπους τους οικονομικά και στο τέλος, τους περισσότερους τουλάχιστον, τους εκτέλεσαν. Δεν λέω να κάνουμε το ίδιο αλλά μπορούμε να τους εκτελέσουμε οικονομικά. Ο υπερκαταναλωτισμός μας τους θεριεύει. Εμείς τον αποκαλούμε “αισχροκερδή έμπορο” και τον καμαρώνουμε για την εξαιρετική ζωή του και τη λάμψη του και τα ακριβά του γούστα, ενώ όταν ανοίγουμε το άδειο μας ντουλάπι τον βρίζουμε. Αυτό…

Γάμος ομοφυλοφίλων και τεκνοθεσία. Καθόλου αντίθετη αν με ρωτάς απλά σε βάζουν να τσακωθείς για άχρηστους λόγους.  Ο γάμος (νομικά) σου δίνει αυτόματα και το δικαίωμα της τεκνοθεσίας.  Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να τσακώνεσαι με όλους, ελεύθερα, αλλά είναι τουλάχιστον…χαζό.

Κάποιοι επιμένουν να μπει στο νομικό πλαίσιο ο όρος γυναικοκτονία… οκ

Δηλαδή αν γίνει αυτό θα σταματήσουν να σκοτώνουν γυναίκες; αν είναι έτσι ας βγούμε στους δρόμους ΟΛΟΙ ! Αν όχι επέμεινε για την ουσιαστική τιμωρία! Αν όχι επέμεινε στην καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σου. Δώσε τους αξία, αυτή που πρέπει. Αγκάλιασε το και πες του πως το αγαπάς, πως είσαι περήφανος/η, δείξε του πως είσαι δίπλα του.

Ανήλικοι εγκληματίες… ναι πάει βόλτα ή παραβατικότητα … περάσαμε στην εγκληματικότητα των ανηλίκων.

Δεν ξέρουν οι γονείς πλέον τα παιδιά τους. Δεν ξέρουν που είναι, τι κάνουν εκεί που είναι. Κάποιοι δεν ξέρουν ούτε τι φαγητό τους αρέσει να τρώνε και τι όχι. Ξέρουν όμως τι μάρκα παπούτσια τους αρέσει, πόσο ακριβό είναι το κινητό τους. Δεν ξέρουν με ποιόν μιλάνε όμως σε αυτό το κινητό, τι παίζουν, αρκεί που δεν μιλάνε, δεν ζηλεύουν τους φίλους τους, φανερά,  δεν γκρινιάζουν.  Άλλοι το κάνουν γιατί στερήθηκαν πολλά και άλλοι γιατί δεν στερήθηκαν τίποτε οι περισσότεροι γιατί τα στερήθηκαν αγάπη και γέμισαν τα δικά τους κενά με άχρηστα (συνήθως ακριβά) αντικείμενα και συνεχίζουν στα παιδιά τους. Παλιά έλεγαν σόι πάει το βασίλειο… ε ναι έτσι πάει. 

Όταν αφήνεις το παιδί σου να παίζει σε μια οθόνη και να σκοτώνει όλη μέρα άβανταρ θα βγει και θα σκοτώσει εύκολα και αναίτια. (Γι αυτό θα μιλήσω άλλη φορά)

Πρόσφατα άκουσα πως γίνεται η δίκη για την «12χρονη του Κολωνού…» κατηγορούνται 23 άτομα.  Οι οποίοι θα πρέπει να υποθέσω είναι μπλεγμένοι μόνο για τα μάτια της συγκεκριμένης μικρής.  Ρε ρεμάλια που είναι τα υπόλοιπα παιδιά που κακοποιήθηκαν από αυτούς;  Έκτος αν είστε σίγουροι πως ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΈΝΑ το θύμα τους!

Σκότωσε τον σκύλο (έτσι ξεκινάν πολλά)σκότωσε τον βιαστή της κόρης του, σκότωσε τον φίλο του, σκότωσε τον πατέρα του, σκότωσε την σύντροφο του, σκότωσε το αγέννητο παιδί του, σκότωσε το παιδί της, σκότωσε τον σύντροφο της, σκότωσε το παιδί της συντρόφου του. ΣΚΟΤΩΣΕ

Δεν έχει γιατί όλο αυτό. ΔΕΝ ΕΧΕΙ!

Δεν έχει γιατί η σκατίλα μας έπνιξε.

Κάθαρση θέλει ο κόσμος μας και ο καθένας από εμάς μας. Να σταματήσει η ατιμωρησία, ο φόβος φυλάει τα έρμα…  Η αγάπη ανθίζει τον άνθρωπο!

Ξεκίνησε για το καλό η ατιμωρησία και και το κακό θεριεύει. Θεριεύει ο άνθρωπος και γίνεται τέρας.

Φυλάξου από τα πάντα αλλά όχι από την αγάπη, θα είναι το μόνο που θα σώσει τελικά τον κόσμο!

 

                                                                                                                                                 Μαριαλένα Δισακιά

Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής