Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

Πίτα αγριοκέρασο, plan b και πουρ-μπουαρ

Είναι μερόνυχτα που μας παρατηρούμε να είμαστε ένα δίκιο που περιορίστηκε στη σκέψη του “τράβα γαμήσου”, και τελικά γαμήθηκε αυτό, ένα βίαιο ξύπνημα, 2 λεπτά που προσπαθούν να μην υπερβούν τα 120 δεύτερα, μια αναμονή σε δημόσια υπηρεσία, ο ήχος της ταμειακής, η ανακοίνωση της επόμενης στάσης.

Μας βρίσκουμε να ‘μaστεμια κρύα γουλιά καφέ, μια μπύρα με 1 ευρώ,μια αμηχανία σε λάθος μέρος, μια μηχανή στο σωστό, μια επικύρωση της ύπαρξής μας τέλος πάντων.

Αυτοσερβιριζόμαστε πίτα με αγριοκέρασο και μας αφήνουμε και πουρ μπουαρ.

Αυτή ήταν η Ελλάδα πάντα. Γλώσσα κρεμαστή κι εξαρτήσεις από γεννησιμιού της. Ξεγελασμένη και εξουσιασμένη από Μεγάλες Δυνάμεις. Φραπεδιά, προσκύνημα, Αμφίπολη και πατερίτσες στη μασχάλη. Εθνικές φαντασιώσεις και χωριάτικη σαλάτα. Εθνικό πιπίλισμα και περηφάνια.
Αυτή ήταν η Ελλάδα πάντα. Προσευχή και φίμωση μειονοτήτων. Ποδόσφαιρο κι απόκρυψη πως η επανάσταση του ’21 δεν ήταν εθνική αλλά μια κοινωνική επανάσταση. Δυο τρεις μέρες χριστιανοί και τις υπόλοιπες ιούδες. Τέχνη ελεγχόμενη από τους πάμπλουτους. Ρουφιάνοι που έγιναν πλούσιοι από επικηρύξεις επαναστατών. Συμπλέγματα και εθνική συνείδηση. Ιαχές φτωχών μπροστά από ηγέτες. Παλαμάκια θεατών για να μην ακουστούν οι αυτοπυροβολισμοί των φαντάρων. Γιατί αυτή ήταν η Ελλάδα πάντα.

Δυτικές φαντασιώσεις και μια εμμονική απώθηση του βαλκανισμού της. Από τις αηδίες του Παπαρρηγόπουλου σε βιογραφίες σημαντικών προσώπων στα ντοκιμαντέρ του Σκάι. Ησυχία, ο λαός προαυλίζεται στις οθόνες του.
Αυτή ήταν η Ελλάδα πάντα. Ελεγχόμενη από μια ύπουλη ομάδα με καταθέσεις που λιντσάρει όσους ζητούν την αποφυλάκιση του λαού. Μια ύπουλη ομάδα που προσπαθεί να σε πείσει πως το κλειδωμένο κελί σού προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα. Μια ύπουλη ομάδα που ποτέ δεν άνηκε στο λαό γιατί κατά βάθος τον περιφρονεί για τη φτώχεια του. Μένουμε

πάσα θυσία Ευρώπη.

Αυτή ήταν η Ελλάδα πάντα. Κρέοντας στη ψυχή κι Αντιγόνη στα λόγια. Δύστυχε λαέ. Σαν να πλησιάζει η ώρα. Θέλει αρετή και τόλμη μια ιστορική συγνώμη μέσα σου. Κάνε επανεκκίνηση εδώ και τώρα. Μετάτρεψε την έξοδο από την Ευρωζώνη σε διέξοδο, σε χειραφέτηση, σε αυτονομία του πνεύματός σου. Αυτονομία από τη μαφιόζικη Ευρώπη. Αυτονομία από τη μαφιόζικη Ελλάδα. Mην αναθέτεις τίποτα στους άλλους. Οραματίσου. Το plan b βρίσκεται μόνο στα δικά μας χέρια.

Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής