Λόγια...Άνεμοι της Ψυχής

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΔΙΣΑΚΙΑ

Let’s talk Sugar – Κατερίνα Δήμτσα

Τι σημαίνει Sugar Baby/Boy Toy;  Ένα Sugar Baby/Boy Toy είναι ένα άτομο το οποίο παρέχει ουσιώδη και ευχάριστη συντροφιά στο Sugar Daddy ή στην Sugar Mama και προσδοκεί να το καλομάθουν με πολυτελείς εμπειρίες και αντικείμενα. Ένα πραγματικό Sugar Baby/Boy Toy είναι ικανό να συνδεθεί με το Sugar Daddy ή τη Sugar Mama σε συναισθηματικό επίπεδο χωρίς δεσμεύσεις.

 Τι σημαίνει Sugar Daddy/Sugar Mama; Οι Sugar Daddies και οι Sugar Mamas είναι ώριμα, επιτυχημένα και γενναιόδωρα άτομα τα οποία έχουν τον έλεγχο της ζωής τους αλλά και των οικονομικών τους. Μπορεί να είναι μέντορες με εμπειρία, μία συναρπαστική παρέα ή ένας σύντροφος ζωής. Οι Sugar Daddies και οι Sugar Mamas με συνδρομή Premium έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν ελεύθερα με όλα τα Sugar Babies/Boy Toys, όπως επίσης και να δουν τις φωτογραφίες τους.

Τι σημαίνει Sugar Dating; Το Sugar Dating είναι ένα είδος αμοιβαίας επωφελούς σχέσης στην οποία οι ρόλοι είναι πολύ καλά καθορισμένοι: Ο/Η Sugar Daddy/Sugar Mama καλομαθαίνει το Sugar Babe/ Boy Toy.

Το Sugar Baby είναι ένα άτομο που αναζητά μια πραγματική σχέση, καθοδήγηση και υποστήριξη. Δεν υπάρχει “τυπικό” sugar baby, το σκεπτικό ωστόσο των περισσότερων έχει ως αφετηρία το γεγονός πως δεν θέλουν να είναι σε  παραδοσιακές σχέσεις που ορίζονται από την κοινωνία. Αντίθετα, αναζητούν μια σύγχρονη σχέση – αυτή που είναι διαφορετική και ταιριάζει με τη φιλοδοξία – με έναν ρομαντικό σύντροφο που μπορεί να παίξει τον ρόλο του παροχέα ή του κυρίου, χωρίς να θέτει υπερβολικούς περιορισμούς στην προσωπική τους ανάπτυξη.

Για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου οι σχέσεις αυτές θεωρούνται σχέσεις εκμετάλλευσης, σχέσεις περίπου πορνείας. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι δε συμφωνούν με αυτόν τον όρο. Ο sugar daddy και η sugar mama έρχονται να προσφέρουν διεξόδους και εύκολες λύσεις αναλαμβάνοντας μέρος ή το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων ενός νεαρού ατόμου κατά την περίοδο των σπουδών του. Και οι δύο πλευρές αποποιούνται τον όρο πορνεία και τονίζουν ότι πρόκειται για μία οικονομική συναλλαγή, για ένα φιλικό διακανονισμό που κρατάει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές. Όπως σπεύδουν να εξηγήσουν, δεν συνεπάγεται ότι θα αναπτυχθεί απαραίτητα σεξουαλική σχέση. Προτιμούν τους όρους αφοσίωση, φιλία, οικονομική συμφωνία για να περιγράψουν την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτυχθεί.

Πρόκειται για μια νέα κοινωνική τάση που αποκτά χαρακτηριστικά «μόδας»; Η κουλτούρα του sugar dating είναι μία μοντέρνα εκδοχή παροχής υπηρεσιών, η οποία έχει μεταμφιεστεί και έχει αλλάξει ταμπέλα μ’ έναν τρόπο που την κάνει σχεδόν κοινωνικά αποδεκτή. Δεν πρόκειται ωστόσο για μία μικρή υποκουλτούρα. Χιλιάδες sites με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Μερικοί δε θεωρούν καν τον εαυτό τους ως εργαζόμενο στον τομέα του σεξ και νιώθουν ότι το sugar dating ανήκει σε μία γκρι ζώνη, σε αντίθεση με τις ξεκάθαρες συναλλαγές για σεξ που χρεώνεται με την ώρα.

Πολλές από τις κοπέλες μου μιλούν για το πώς η ζωή τους ως sugar baby τους έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουν, να χορηγήσουν μία καλλιτεχνική καριέρα, να πληρώσουν τα έξοδα των σπουδών τους, να δειπνήσουν σε καλά εστιατόρια και κυρίως να αποφύγουν το να πρέπει να μείνουν σε μία κωλότρυπα χωρίς θέρμανση. Κανένα sugar baby δεν εξαναγκάζεται να εργαστεί στον τομέα του σεξ. Απλώς συνειδητοποιεί ότι αυτός είναι ο γρηγορότερος και ο ευκολότερος τρόπος για να βγάλει χρήματα. . Τα μέσα χλευάζουν και ντροπιάζουν τους sugar daddies και τα sugar babies, με το επιχείρημα ότι οι σχέσεις αυτές είναι «λάθος», απλώς επειδή δεν είναι φυσιολογικές. Άλλοι πιστεύουν ότι τέτοιου είδους διακανονισμοί, όπως όλα τα είδη της σεξουαλικής εργασίας, εκμεταλλεύονται τις γυναίκες. Πολλοί έχουν κατηγορήσει τη βιομηχανία του sugar dating πως επιδιώκει να δικαιολογήσει την πορνεία. Αλλά είναι όντως αλήθεια ότι sites όπως το SugarDaters έχουν εμπνεύσει χιλιάδες γυναίκες που υπό άλλες περιπτώσεις δεν θα λάμβαναν ποτέ υπόψη την σεξουαλική εργασία, να αρχίσουν να πουλούν το σώμα τους; Ή μήπως πρόκειται για κάτι που συνέβαινε πάντα, και το ίντερνετ το έχει μονάχα κάνει περισσότερο ορατό; Όταν πρόκειται για σεξουαλική εργασία, υπάρχουν επαναλαμβανόμενες περίοδοι ηθικών σταυροφοριών, οι οποίες χάνονται και μετά επανέρχονται στη μόδα.

Πρόσφατα, η Διεθνής Αμνηστία, δημοσίευσε ένα σχέδιο πολιτικής για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων του σεξ, τονίζοντας την ανάγκη για την πλήρη αποποινικοποίηση της βιομηχανίας του σεξ. Φυσικά και κανένας δε θα έπρεπε να εξαναγκάζεται στη σεξουαλική εργασία, αλλά, παρά το γεγονός ότι συνεχώς συγχέονται, η συναινετική σεξουαλική εργασία και η σωματεμπορία είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στην πραγματικότητα, η σωματεμπορία αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του εμπορίου του σεξ. Οργανώσεις που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μείωση της εκμετάλλευσης στη βιομηχανία του σεξ, όπως η Διεθνής Αμνηστία, υποστηρίζουν την απενoχοποίηση της πορνείας.

Επόμενο Άρθρο

Προηγούμενο Άρθρο

Θα χαρώ πολύ να γράφετε σχόλια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου. Τών παθών κρίσει καί ασκήσει περιγιγνόμεθα, πρότερον δέ ή κρίσις εστί. (Με την κρίση και την άσκηση κυριαρχούμε πάνω στα πάθη μας, μα η κρίση είναι το πρώτο). - Πλούταρχος

© 2024 Λόγια…Άνεμοι της Ψυχής